Main » 2014 » Liepa » 14 » Panama Boquete Gesha (Geisha) kavos pupelės
7:19 PM
Panama Boquete Gesha (Geisha) kavos pupelės

SISEL KAFFE – sveikas pasirinkimas

Be ypatingų sveikatinančių papildų, kuriais yra praturtinta SISEL kava, pačiose kavos pupelėse natūraliai yra daug  sudėtinių dalių, naudingų sveikatai. Tai :

  • Kavos rūgštis
  • Kofeinas
  • Gama - tokoferolis
  • Eugenolis ir izoeugenolis
  • Tanino rūgštis
  • Skopoletinas
  • P - kumarino rūgštis

Be to Panama Boquete Gesha kava yra užauginta ekologiškai (organiškai), vulkaninėje dirvoje. Aktyvaus vulkano Baru teritorija  tūkstančių metų bėgyje periodiškai buvo praturtinama mineralais ir mikroelementais iš žemės gelmių, kurių nerandama kitose dirvose.  Kaip ir žmonės, visas maistines medžiagas gaunantys  iš valgomo maisto, taip ir augalai – jas pasiima iš dirvos. Augalai užauga tokie, kokia yra jų dirva,- arba turtingi, arba nuskurę.  Panama Boquete Gesha kavos pupelėse yra daug mikroelementų ir mineralinių medžiagų.

Daug yra ir  antioksidantų (polifenolių ir flavonoidų), kurie aukštikalnėse augantiems augalams pasigamina kaip apsauginė medžiaga, neleidžianti jiems mutuoti dėl padidintos saulės spinduliuotės kiekio. Žmonėms gi, antioksidantai (kurių jie gauna išgėrę geros kavos) padeda iš organizmo pašalinti laisvuosius radikalus, taip užkirsdami kelią tam tikroms ligoms, ypač degeneracinėms, susijusioms su senėjimo procesu.

Kava taip pat turi antibakterinių ,antivirusinių, priešgrybelinių, antimikrobinių ir priešuždegiminių savybių. Reguliarus kavos gėrimas gali padidinti ištvermę, padėti kontroliuoti apetitą ir sumažinti svorį. Be to, kava gali padėti sureguliuoti cholesterolio kiekį kraujyje, normalizuoti kraujo spaudimą ir užkirsti kelią širdies bei kraujagyslių ligoms, tuo pačiu mažinant širdies priepuolių ir insulto riziką.

Natūralios kavos antioksidantinės ir sveikatai naudingos savybės yra gerokai patobulintos į Sisel kavą pridėjus 100% sertifikuotų organiškų, sveikų ingridientų. Jie neturi įtakos kavos skoniui, kuriuo taip mėgaujasi daugybė kavos vartotojų visame pasaulyje, bet jų dėka sukurtas specialus kavos mišinys skirtas sveikatos gerinimui.

Kavos privalumai ir trūkumai

Kava gali būti tiek naudinga, tiek ir žalinga sveikatai. Tai priklauso nuo kavos auginimo sąlygų, pupelių šviežumo, jų  skrudinimo, apdorojimo ir to, kaip vykdomi visi kiti kavos paruošimo procesai.

Sisel kompanija sugebėjo pagaminti tokį produktą, kuriame yra išsaugoti visi kavos privalumai ir panaikintos jos neigiamos savybės, dėl kurių kava iki šiol buvo nepriimtina sveiką gyvenimo būdą propaguojantiems žmonėms. SISEL kava – tai unikalus produktas, ryškiai išsiskiriantis iš daugybės kitų kavos gamintojų gaminių.

Kavos pliusai:

1. Antioksidantai. Kavos pupelės prisotintos antioksidantais - chlorogeno rūgštimi (CGA) ir melanoidinais. Antioksidantai apsaugo nuo oksidacijos proceso, kuris ardo lasteles ir sąlygoja senėjimo procesą. (Chlorogeno rūgštis gali slopinti angliavandenių įsisavinimą, reguliuoti cukraus kiekį kraujyje, t.y. padidinti jautrumą insulinui, mažinti kraujospūdį, neleidžia kauptis riebalams).

2. Parkinsono liga. Reguliarus kavos vartojimas mažina tikimybę susirgti Parkinsono liga. Daugumos mokslinių tyrimų įrodyta, kad žmonės, kasdien vartojantys kavą, turi žymiai mažesnę tikimybę susirgti Parkinsono liga.

3. Diabetas. Kavos vartojimas potencialiai sumažina 2-ojo tipo diabeto išsivystymo tikimybę. JAV atliktas mokslinis tyrimas įrodė, kad saikingas kavos vartojimas mažina riziką jaunoms ir vidutinio amžiaus moterims susirgti 2-ojo tipo cukriniu diabetu.

4. Kepenų cirozė. Kavos vartojimas kepenis apsaugo nuo cirozės, ypač nuo alkoholinės cirozės.

5. Tulžies pūslės akmenligė. Yra įrodymų, kad kavos vartojimas gali apsaugoti nuo akmenų formavimosi  tulžies pūslėje, tiek moterims, tiek vyrams.

6. Inkstų akmenligė. Kavos vartojimas mažina inkstų akmenligės riziką. Kava gerina šlapimo išskyrimo funkcijas, apsaugo nuo kalcio oksalatų kristalizacijos.

7. Protinės veiklos gerinimas. Kofeinas yra žinomas stimuliatorius. Kava gerina dėmesingumą, susikaupimą, didina žvalumą. Išgertas puodelis kavos gerina informacijos įsisavinimą (didina imlumą informacijai).

8. Alsheimerio liga. Reguliarus kavos vartojimas apsaugo nuo Alsheimerio ligos. Tyrimais nustatyta, kad vartojant 5 kavos puodelius per dieną, juose esantis kofeinas mažina trombocitų formavimąsi smegenų kraujotakoje ir didina galvos smegenų kaupiamųjų ląstelių augimą. Bet, tai veiksminga tik tuomet, jei kava neperskrudinta  ir  iš jos nėra pašalintas kofeinas! 

9. Astma. Kavoje esantis kofeinas susijęs su teofilinu –senai žinoma priemone nuo astmos. Kofeinas gali praplėsti kvėpavimo takus ir palengvinti astmos simptomus.

10. Kofeino saugumas. 1958 m. JAV FDA (maisto ir vaistų administracija) kofeiną pripažino saugiu.

Kavos minusai (geriant įprastą kavą):

1. Širdies ligos. Tai nevienareikšmiška. Dauguma šiuolaikinių tyrimų nenustatė, kad kavos vartojimas susijęs su širdies - kraujagyslių ligų rizikos padidėjimu.

Iš vienos pusės, kofestolio ir kaveolio diterpenai, esantys nefiltruotje kavoje ir kofeine, didina koronarinių širdies ligų išsivystymo riziką. Nuoseklūs tyrimai patvirtino, kad cholesterolio lygis didėja nuo diterpenų. Be to, kavos vartojimas susijęs su homocisteinų kiekio kraujo plazmoje padidėjimu - tai  yra širdies išemijos rizikos faktorius.

Iš kitos pusės, mažesnę širdies ligų tikimybę sąlygoja saikingas kavos vartojimas, nes silpno skrudinimo kavoje yra antioksidantų, kurie sunaikinami įprasto skrudinimo metu. Taip, įprastai ir yra apdorojama kava. 

2. Cholesterolis. Gausus plikytos kavos naudojimas didina arterinį kraujospūdį ir “blogojo” cholesterolio kiekį kraujyje. Nefiltruotos kavos sudėtyje yra 2 junginiai, kurie didina cholesterolio kiekį – tai kofestolis ir kaveolis.

3. Kraujagyslės. Kava neigiamai veikia į kraujagyslių tonusą ir funkcionalumą.

4. Širdies ritmo sutrikimas. Kava gali sukelti greitą arba nereguliarų širdies plakimą (aritmiją).

5. Arterinis kraujospūdis. Nors kava nėra hipertonijos rizikos faktorius, ji nepalankiai veikia į kraujospūdį ir turi įtakos žmonėms, turintiems polinkį hipertonijai. Italijoje atlikti tyrimai įrodė, kad kavos vartojimas gali nežymiai padidinti nuolatinės hipertonijos riziką žmonėms, kuriems padidėjęs kraujospūdis.

6. Osteoporozė. Kavos vartojimas gali iššaukti papildomą kalcio išvedimą (urinalinę kalcio ekskreciją). Gausus kavos vartojimas (virš 600 ml) gali neženkliai padidinti osteoporozės riziką, ypač moterims, kurios mažai vartoja kalcio.

7. Rūgštingumas. Išgertas kavos puodelis gali padidinti rūgštingumą.

8. Miegas. Daugelis žmonių žino stimuliuojantį kofeino efektą. Didelis kofeino kiekis, suvartotas prieš miegą gali įtakoti sklandų užmigimą, sąlygoti neramų miegą, prabudimus esant net menkiausiam triukšmui ir miego kokybės suprastėjimą. Tačiau, kai kurie žmonės gali išgerti kavos prieš miegą ir greitai užmigti.

9. Vandens netekimas. Kofeinas, esantis kavoje pasižymi šlapimo išskyrimą skatinančiomis savybėmis ir gali padidinti šlapinimosi kiekį. Šį efektą galima pašalinti išgeriant papildomą stiklinę vandens.

10. Senėjimo spartinimas ir ligų tikimybės didinimas dėl kancerogenų. Nors FDA kavą pripažino saugiu produktu, kavos perskrudinimas – įprastas reiškinys. Perskrudinimas, suteikiantis kavai tamsią spalvą, sunaikina daugelį sveikatinančių kavos savybių, ypač antioksidantus, nes jie karamelizuojasi. Dėl šios priežasties antioksidantai gali pavirsti potencialiai kenksmingais laisvaisiais radikalais. Laisvieji radikalai – tai žmogaus sveikatai pačios pavojingiausios medžiagos, atsakingos už 75% negatyvių procesų pasekmių, vykstančių mūsų organizme: senėjimo proceso pagreitėjimas, onkologiniai susirgimai, infarktas, pablogėjusi galvos smegenų veikla ir kt. rimtos ligos.

Faktai:

  • Sisel kompanija išsprendė šias problemas, naudodama pačios aukščiausios kokybės (remiantis Pasaulio Kavos Asociacijos reitingu) kavos pupeles.
  • Sisel kompanija neskrudina kavos pupelių ant atviros ugnies, o naudoja infroraudonųjų spindulių keraminę skrudinimo įrangą, kuri ženkliai pagerina lengvo ir vidutinio (light/medium) skrudinimo kavos skonį, nesunaikindama jos antioksidantų.
  • Sisel kava nėra sublimuojama (tai šalto džiovinimo technologija), iš jos nėra šalinamas kofeinas, nes balansas tarp kavos ir kofeino yra labai svarbus kavą geriančiojo sveikatai.
  • Sisel naudoja pačias geidžiamiausias rinkoje kavos pupeles.

 

Ankstesnė tema: PUPELIU MAIŠYMAS

Sekanti tema: SISEL KAVOS SUDĖTIS. ČAGA

Category: Sisel kavos sudėtis | Views: 2239 | Added by: Jurate | Tags: Boquete Gesha, kavos privalumai, Sisel kaffe, sveikatinanti kava, kavos trukumai, mikroelementai, antioksidantai, sirdies kraujagysliu ligos | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Login ]
%